Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Csendélet

Frici madaras írása ihlette meg bennem a csendéletem felfedezését. Mit láthatna egy hirtelen berepülő madár a műhelyembe? Részletek, amikre eddig nem figyeltem fel, de ahogy Frici írja, talán egy madár sok dolgot észrevehetne. Vagy ha nem is látná meg, mert csak egyet térül-fordul és a küszöbön egyet pottyantva elszállna, mit szalasztott el? A csendélet felfedezése engem is meglepett. Csak néhányat említek meg most...
A hangláda fölött, a vízmérték mögött a falon régi ajtó rajzok és méretek, amik Andorrába készülnek, valószínű ennek a volt piroskönyves Zsüliennek nem megélhetési probléma az a pajta összeszerelése a Spanyol és Francia határon. A hangládáról rég leszedtem a védőt, mert egy vékony szivacs volt, ami szétmorzsolódott. A fontos rajzokat fel szoktam falra tűzni, hogy el ne vesszenek, ha keresem, sokáig ne keressem. Egyébként amikor szerelni megyek valahova, nem a szükség szerint gondolom ki milyen szerszámra lesz szükségem, hanem nézem a polcon heverő szerszámokat, csavarokat és kizárásos módszerrel beteszem a ládába vagy sem. Így biztos nem felejtek el valamit..
A kicsi orosz rádió a fiamé. A piacon vettük egyszer, mikor kisebb volt. Le volt nyűgözve, hogy a ládából szól valami. Azt a rádiós órát a szemétből szedtem ki, hibátlanul működik, talán egy németországi adóról veszi a hullámokat, mely az atomóra pontos idejét közvetíti. A fekete rádió mögött egy kis tölgyfa polcocska elemei találhatók, elmértem volt valamit és megmaradt, bal oldalt a kis kereszteket a fiam faricskálta, a polcokban pedig vannak azok a fura fa idomok, azok kérem szépen egy falra szerelhető lépcsőkorlát tartói. A fiam iskolájába készítettem az óvodások mosdójába vezető lépcsőjéhez ilyen korlátokat, persze, hogy mindig többet csinálok valamiből, amiből kell nyolc, mert mi van, ha egy megreped? De nem repedt meg egy sem. Egyébként a barna pácos falra szerelt polc egy munkából visszamaradt polc.
A kis német vastagságoló gyalugépem asztalemelő fogaskerekei tönkre mentek, újakat csináltattam...egy vagyonba kerültek. Több mint egy hónapig vártam rájuk. Aki elvállalta eredetileg egy öreg bácsi közben agyvérzést csinált, szerencsére a felesége éppen ott volt a műhelyben, amikor érdeklődtem, és a fogazatos részt, egy hosszú tengelyen már elkészítette, elvittem egy másik esztergályoshoz, aki aztán leszeletelte ezeket a fogas kerekeket.
Első látásra összevisszaság. Pedig nem. Ez a vizesblokk. A fürjketrec itató feltaláló és készítő laboratórium anyag készlete. Ezt most nem részletezem.
Ha a csend beszélni tudna, mi? Itt a techno szimbiózis, amikor az elhasznált pillepalack hivatását betölti mindenféle szeg és csavar tartóként.  Továbbá pácok, lakkok keverésére, raktározására kitűnőek, festéskor nagyon hasznosak, mert nem egy nehéz dobozt tartunk a kezünkben, ha pedig tiszta festékes lesz, van más, nem kell mindig minden ússzon a festéktől, nem kell az ember kesztyűkben dolgoznia, mert a levágott palack oldala sokkal jobban lehúzza a többlet festéket, mint az eredeti festékes doboz, melyen percek alatt minden tiszta festék...És ha az ember virágot, növényt akar megvédeni a fagytól, a levágott felső rés ideális erre...És ja, az embernek gondolnia kell arra is, hogy legalább száz liter vize mindig legyen kéznél félretéve, mert mi van, ha csak pár órára nincs víz?