Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

PPP

kép forrása: http://mystique.blog.hu/2010/11/17/alszent_vilag
Imre ajánlására megnéztem a Piros Pirula Projekt mind a 11 filmjét. Olyan szerencsés időszakot fogtam ki a Vodafonos mobil internet kapcsolatával, hogy ilyent még sosem pipáltam, megnézhettem mind a 11 jutubos filmecskét, anélkül, hogy va egyszer megállt volna. Mintha Luci Feri intézte volna, direkt, hogy megnézhessem őket. A PPP azt hiszem a KKK a kukluxklán -féle gonosz elleni gyógyszer akar lenni. Gondolkoztam, vajon milyen felekezeti ez a PPP, mert biztos van ennek valami vallásos háttere, meglehet egy ilyen partizán akció, ha nem vették fel nyíltan az egyházuk márka nevét, valami jófej fiatalok lehetnek, akik még hisznek a mesékben. Nem mintha ez egy rosz dolog lenne. De meggondolt, egyházi padokban helyét megkapott középkorú, idősebb személyek nem vállalnának fel semmiféle ilyen melót, akár a nép üdvössége érdekében sem. A kisfilmeknek van egy fiatalos dizájnja, érződik rajtuk, hogy van egy kis technikai hozzáértés is, és megőriz egy fajta humor érzéket. Lehet, hogy nem tudatosan, de végig ott van egy erős humor érzék. Már a PPP elnevezés is egy kifejlett humor érzékről árulkodik. Ha ezt összevetem a felhasznált zeneanyaggal, ami fantasztikusan dramatizálni tudja a mondanivalót, én a hit gyülekezetére tippelek, vagy valami modernebb vallásra. A pápaság démonizálása inkább a Jehova tanúira utal, de a tanuknak nem stílusuk a partizán akció a vallásukon kívül.
Nem is ez a lényeg. Az én véleményem szerint, létezik a gonosz hatalma és a jó hatalma. Amiben eltér az én meglátásom ami a gonosz és a jót illeti, meg a stratégiájukat, az az, hogy én egyenlő feleknek tartom őket. Nekem megvan az a sanda gyanúm, hogy Isten álma az, hogy a két testvér majd együtt vágják le az ökröt, együtt fognak lakomázni a nagy egymásra találásban. Nem hangzik ez valami igazságosnak a sok kegyetlenséget eltűrt keresztények számára, de melyik szülő hagyná veszni egyik vagy másik gyermekét, mert az egyik rosszabb? Nem e ez a krisztusi szeretet üzenete? Persze megvan az a bibliai üzenet is, hogy majd a gonosz örökre a tüzes kemencébe vettetik. De ez szerintem legalább olyan szimbólum, mint az ördögfarok vagy szarv. Nem. Én azt mondom, hogy a gonosz az egy legalább olyan értelmes lény, mint a jó. Nevezzük Sátánnak és Jézusnak őket. El tudom azt képzelni, hogy Sátán tiszta diverzióból és humorból „besegít” egy ilyen reklámfilm produkcióba. Szerintem a producerek is hanyatt vágódtak, ha megnézték ezt az értelmezést. És nem tudják röhögjenek vagy sírjanak. Szerintem egyiküknek sem jutott eszébe, hogy netán egy sorozat misztikus üzenetet rejlő kampányt indítanak el. Nem, ez az ördög humoros oldala. Én ezt nem veszem komolyan.
Amit viszont komolyan kellene venni, az a vallásokba beköltözött démonok, az ördög fiak, akik csak puszta jelenlétükkel fertőzik a jézusi szeretetet. Olyan szépen el tudja mindenki mondani, hogy mindenek felett a hiúság a legnagyobb bűn. Hát mik ezek a begyepesedett egyház vezetők, ha nem hiúk? És mik azok az ártatlan, pimasz, pofátlan tekintetek a templom padok közűl, ha nem ezeknek a hiú papok dicsőítése? Nem e ez a csendes elfogadás, a cinkosság a hiúságban az ördögi nagy munka? Hogy a templom padjaiban ülve lehajtott fejjel, fél téglával bűnbánatot gyakorolva, kérjük Isten hozzájárulását a személyes gazdagodásunkra? Nem e ördögi akció amikor a pap lehordja a szerencsétlen alkoholistát, és példaképnek mutatja a gazdag gengsztert? Mik ezekhez képest az a rengeteg nevetséges szimbólum? Nem e az ördög munkája, hogy elvesszünk a rengeteg szimbólumban? Dehogynem. Ezek a gonosz munkái. A többi az mind folklór. Kitalálás. Az emberi butaság. Ezeken jókat röhög Sátán. Amíg mi ezekben a szimbólumokban utazunk, addig el vagyunk foglalva. Ezek a felfedezett problémák. Ahogy a film is mondja. Ennek a megoldása a keresztény egyház. S akkor jön a plebsz és azt mondja, mindegy hogy korrupt, hogy nem a legtisztább, de legyen béke már, olyan amilyen, de legyek az Úrhoz közelebb. És ez a bevett csali. Mert ott az úgynevezett úr házában meg ilyen élő halott zombi emberek a „lámpások”, akikben lélek már nincs és más missziójuk sincs, mint ezt a lelket kiölni másokból is. Ipari méreteket ölt ez a sátáni produkció.
Hogy ez a reklám tartalmaz olyan elemeket, amik csak rólad van szó, a sebességről, a jár nekedről, ez nem újdonság. Minden reklámnak ez a vezér elve. Az emberi hiúságra épít. Legyen neked is, jár neked is, gyorsan, most, hamarább is meg lehetett volna, stb. Ne menjek tovább, az iskola rendszer milyen? Versengésről szól az egész. Légy a legjobb, győzzél, győzd le a másikat, uralkodj felettük, mert jár neked a jutalom, a kupa. Azt hisszük, és talán ez is sátáni művelet, hogy mi vagyunk a fehér balekok, akit a Sátán meg akar magának nyerni. Nem barátaim. Mi a Sátán fiai vagyunk. Jézusban van esélyünk ebből kiszállni. De valahogy úgy, mint a maffiából, a lábakkal előre, és holtan. Hidegen, mint a sör. Ez a borzasztó, nem a szimbólumok. Kit érdekel, hogy színes a baromság és a hülyeség?
Megér ez az összevágott kisfilm sorozat egy egyszeri megnézést, de komolyabban belemerülni ebbe a szimbólisztikába, teljesen értelmetlen. Inkább ültess el egy fát, kenj meg egy zsíros kenyeret valakinek, adj egy délutánt a családodnak, mondjál le a legjobb, legújabb telefonról, ne akarj a gyermekeidből példaképet faragni, ne akarj mindig mindenkinek megfelelni, inkább szeresd azokat, akiket még lehet szeretni.
A többi nem ér egy kalap szart sem.