Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

A hajléktalan fenyőfák

Jött volt még az ősszel egy muki, hozott öt darab ilyen kis fenyőfa csemetét, meg egy ládát modellnek. Hogy hoz anyagot és csináljunk neki ilyen ládákat az ő kis fenyő csemetéinek, mert eladásra szánja őket. Jó, mondtam neki, hozza az anyagot. Az egy méteres fenyőfák szépen átteleltek az udvaromon egy zacskónyi földben, mert aztán anyagot nem hozott a tulaj. Közben ezt azt rendelt nálam, ilyen csip csup munkákat, inkább ilyen gyalult kemény fát. Összegyűlt már vagy százötven lejre. Mondtam neki, jó lenne az a pénz. Gondolt egyet, azt mondta vegyek el két fenyőt. Mit mondhattam erre? Semmit. Mert a két fenyő értéke duplája lenne, mint amivel tartózik, de nem is ez érdekelt engem, hanem a felismerés, hogy ezekről a fenyőkről lemondott, mert legyintve mondta, hogy vegyek el két fenyőt. Nem szeretetteljesen nézett rájuk és úgy mondta, hogy vegyél el két fenyőt, hanem rájuk sem nézett, úgy mondta. Legyintve. Rá jöttem, hogy ezek a fenyők az ősztől hajléktalanok és itt teleltek az udvaromon és én nem tudtam róla, hogy hajléktalanok, mert nem mondta senki. Pedig kikövetkeztethettem volna abból, hogy a tulaj erre fele sem jött. Valószínű rájött, hogy nem érdemes azokat a ládákat megcsinálni, mert talán nem fogja kihozni a befektetését sem. S akkor lemondott róluk. Éreztem is a hangján, hogy jó nagy marhának gondolt engem, hogy csendben bevállaltam két fenyőt az ötből. De azt hiszem helyet fog kelleni keressek mind az ötnek. Kettőnek már találtam, az udvaromon a házrész bejárata előtt, csak fel kell törjek egy húsz centi vastag betont. Addig is beteszem két ilyen műanyag nagy tálba, amiben ezelőtt négy évvel vettem ilyen kis fenyőfélétket és a jácint ágyás mellé ültettem. Közéjük eldugtam szomorú fűz ágakat, amik már azóta akkorára nőttek, hogy valószínű át kel ültessem máshova a fenyőféléket.
Úgy látom ez a Poorbook mozgalom is ilyen nehezen érő dolog, betonként kell áttörni a vastag érzéktelenséget, hogy ezek a hajléktalan lények egy kis röghöz, aztán vízhez és napfényhez jussanak a nagy Élet reményében.